Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем със скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем със скорости

Здравейте колеги,дойде и моя ред да пиша в тоя раздел Днес включих задна скорост и...там си остана лоста,но кутията не беше зацепена,т.е. по принцип съм на задна(дори датчика на задната ми е задействан),но фактически съм на свободна и лоста няма никакъв ход...Със сигурност не е от жилата,понеже я гледах отдолу,че има опит за движение.Някой има ли идея,дали ще сменям кутия или ще ми се размине? Трябва да спомена и факта,че днес по-рано ми го направи същия проблем,но с малко блъскане на лоста напред успя да се оправи,но последния път от блъскане скъсах жилото и не успях да я отблокирам.
    Алфата е 145, 1.3 боксер,95г.

Първоначално публикувано от r_s_n_ Покажи съобщение
    Здравейте колеги,дойде и моя ред да пиша в тоя раздел Днес включих задна скорост и...там си остана лоста,но кутията не беше зацепена,т.е. по принцип съм на задна(дори датчика на задната ми е задействан),но фактически съм на свободна и лоста няма никакъв ход...Със сигурност не е от жилата,понеже я гледах отдолу,че има опит за движение.Някой има ли идея,дали ще сменям кутия или ще ми се размине? Трябва да спомена и факта,че днес по-рано ми го направи същия проблем,но с малко блъскане на лоста напред успя да се оправи,но последния път от блъскане скъсах жилото и не успях да я отблокирам.
    Алфата е 145, 1.3 боксер,95г.
    Както обесняваш нещата колега много вероятно е да е от жилата! Не е задължително да е скъсано, може пластмасите да са му счупени, лоста движи ли се?
    А може и да е замръзнало нещо, наскоро на един Фиат Браво му замръзнаха скоростите и стоя на топло 8 часа докато отпуснат механизмите!
    Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

На мой приятел също му беше станало така само че на първа на 1,7 мотора.Свалихме му картерчето на кутията и пооправихме механиЗма,малко се беше поиЗносил и раЗдалечил.Предполагам че и твоя проблем може да е от това.Не е сложна процедурата.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Да колеги,до сега я гледах,проблема ми е в механизма,по-точно фиксаторите са разместени,по-големия проблем е,че не знам кой е разместения и не знам точно как са били.Иначе,след като се свали картера на кутията,се вижда всичко ясно...

Comment

Някой има ли си на идея от къде мога да се сдобия със схема на скоростната кутия на 145/6 боксер?

Comment

Заповядай, дано ти свърши работа:
            Attached Files
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              Заповядай, дано ти свърши работа:
              Благодаря ти,tonov !! ще ми свърши работа

Comment

Колеги!!! Проблема при мен явно излиза,че ми е износена вилката за задна скорост...вече два пъти отврях кутията за да я наместя и карам по няколко дни до следващото излизане на вилката,третото отваряне вече беше за да махна вилката и сега карам без задна някой има ли на идея от къде мога да намеря вилка и механизъм или развалена скоростна кутия,понеже не ми се сменя кутия заради една вилка...

Comment

Working...
                X